Yleinen

Etusivu > Yleinen > Suomen Palopäällystöliitto iloitsee onnistuneista hankkeistaan rahoituksen turvin

Hankkeet

Suomen Palopäällystöliitto iloitsee onnistuneista hankkeistaan rahoituksen turvin

Iloitsemme Palopäällystöliitossa Palosuojelurahaston joulukuussa ja syyskuussa myöntämistä erityisavustuksista kolmelle hankkeellemme.

Teemaan ”Yhteiskunnalliset muutokset ja niiden vaikutus pelastustoimintaan” -sijoittuvassa Pelastustoiminnan valmiuden turvaaminen hybridiuhissa -hankkeessa lisäämme pelastusviranomaisten tietoutta ja parannamme heidän kykyään ennakoida ja tunnistaa hybridivaikuttamista. Hanke toteutetaan hybridiuhkien ja jatkuvuudenhallinnan parissa ansioituneen ammattikorkeakoulun Laurean kanssa yhteistyössä. Hanke on kaksivuotinen, ja sen toteuttamiseen rekrytoidaan projektipäällikkö. Tiedotamme rekrytoinnista myöhemmin lisää.

Rivitalojen yläpohjien palo-osastoinnin toimivuuden selvityshankkeessa paneudutaan yläpohjapalojen estämiseen. Siinä tehdään laaja selvitys yhteistyössä pelastuslaitosten kanssa alle 10 vuotta vanhoissa kohteissa ja annetaan konkreettiset toimenpidesuositukset tilanteen korjaamiseksi. Hankeaika on 1,5 vuotta. Myös tähän avataan rekrytointi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Sammutustekniikka ja -taktiikka -webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä Pelastusopiston kanssa. Webinaareissa käydään läpi Pelastusopiston Rakennuspalon sammutus sekä Uudet energiamuodot liikennevälineissä ja energiavarastoissa -julkaisujen sisältöä sekä myös ulkomaisten asiantuntijoiden näkemyksiä tulipalojen sammuttamisesta. Webinaarit alkavat tammikuussa 2024. Ne pidetään samansisältöisinä sekä päivällä että illalla, jotta myös sopimuspalokuntalaisten on helpompi niihin osallistua. Webinaarit myös tallennetaan sekä tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi ja julkaistaan myöhemmin Palopäällystöliiton YouTube-kanavalla. >> Katso webinaarien teemat ja ajankohdat tammi–helmikuulle

Kiitos Palosuojelurahastolle tuesta ja luottamuksesta, jotta olemme voineet toteuttaa useita tärkeitä hankkeita. Niillä edistetään pelastusalan osaamista, turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Lisätietoja hankkeista

Hybridiuhat
Mikko Poutala, koulutuspäällikkö
p. 044 722 5112
mikko.poutala@sppl.fi

Yläpohjat
Tomi Timonen, koulutusjohtaja
p. 044 733 4112
tomi.timonen@sppl.fi

Sammutustekniikat
Antti Kinnunen, kehittämispäällikkö
p. 044 733 8112
antti.kinnunen@sppl.fi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *