Uutiset

Etusivu > Uutiset > Julkilausuma - Kasvatuksella ja koulutuksella on tärkeä rooli turvallisen yhteiskunnan rakentamisessa

Julkilausuma – Kasvatuksella ja koulutuksella on tärkeä rooli turvallisen yhteiskunnan rakentamisessa

Yhdeksästoista Opetusalan turvallisuusfoorumi haluaa julkilausumallaan nostaa esiin koulutuksen sekä osaavan ja hyvinvoivan opetushenkilöstön tärkeän roolin turvallisen yhteiskunnan rakentamisessa. Turvallisuuskasvatus tulisi alkaa jo varhaiskasvatuksessa.

Oppilaitosten turvallisuuden avainhenkilöillä, kuten opettajilla ja rehtoreilla, tulee olla mahdollisuus ehkäistä ongelmia sekä puuttua yhdenvertaisesti järjestyssääntöjen rikkomuksiin. Turvallisuuden kehittäminen vaatii laaja-alaista yhteistyötä eri ammattilaisten ja viranomaisten kanssa, nykyistä parempia resursseja ja opettajien sekä rehtoreiden turvallisuusosaamisen määrätietoista lisäämistä. Turvallisuusosaamista tulee lisätä myös opettajien ja rehtorien tutkintovaatimuksiin.

Opetusalan turvallisuusfoorumi toivoo, että uusi hallitus panostaa lasten ja nuorten turvallisuuteen.

Opettajan perustyössä tulee olla riittävästi aikaa oppilaan kohtaamiselle ja opettamiselle. Yksi tärkeä näkökulma on yhteisöllisyyden rakentaminen kouluyhteisöön, joka edellyttää oppilaiden ja huoltajien osallistamista turvallisuustyöhön.

Ilman panostusta kasvatukseen ja koulutukseen ei tulevaisuuden turvallista yhteiskuntaa voida taata.

Vuodesta 2005 alkean järjestetyn Opetusalan turvallisuusfoorumin tarkoituksena on ylläpitää keskustelua kosvatuksen ja koulutuksen turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä, edistää turvallisuuskulttuuria ja antaa käytännönläheisiä malleja toiminnan kehittämiseksi.Tämän vuoden foorumi kokosi lähes 150 osallistujaa.

Suomen Palopäällystöliitto järjestää vuosittaisen tilaisuuden yhteistyössä Opetushallituksen, aluehallintovirastojen, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n, Suomen Rehtorit ry:n, Pelastusopiston, Helsingin pelastuskoulun, Suomen Kuntaliiton ja SPEK-ryhmän kanssa.

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *