Uutiset

Etusivu > Uutiset > Joulu on ilon ja rauhoittumisen aikaa

Hyvää joulua ja turvallista uutta vuotta 2023

Joulu on ilon ja rauhoittumisen aikaa

Joulu kolkuttelee jo ovella ja on aika tehdä katsausta Palopäällystöliiton toimintavuoteen. Koulutuksen osalta keskeisimmät numeeriset mittarimme ovat tilaisuuksien, osallistujien ja koulutettavapäivien lukumäärät. Ilokseni voin todeta, että jälleen kerran saavutamme meille asetetut tavoitteet. Vielä iloisempi olen siitä, että koulutuksemme on koettu tarpeelliseksi ja hyödylliseksi, ja tällä on selkeä yhtymäkohta koulutuksen vaikuttavuuteen, siis pelastustoimen osaamiseen, suorituskykyyn, turvallisuuden lisääntymiseen jne. Viime kädessä tavoittelemme juuri vaikuttavuutta.

Nostoja eletystä vuodesta 2023

Vaikka jokainen koulutuksiimme osallistuva valitsee juuri omia (tai taustayhteisönsä) osaamistarpeita vastaavan koulutuksen, rohkenen ottaa muutaman noston kuluneelta vuodelta. Oulussa pidetyt Tolokun Palopäällystöpäivät tarjosivat jälleen kerran mitä ajankohtaisinta tietoa ja verkostoitumista sekä yhteistyökumppanien kalusto- ja tuoteuutuuksia 400-henkiselle osallistujajoukolle. Päivien järjestelykumppanuudesta haluan kiittää Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitosta!

Loppukevään kruunaa Palokuntien suomenmestaruuskilpailut, jotka tällä kertaa pidettiin pääkaupungissa. Helsingin kaupungin pelastuslaitos toteutti loistavan kisan valitettavan ajankohtaiseksi tulleesta rauniopelastamisen teemasta.

Tieliikennepelastamisen kehittäminen ja sen osaamisen lisääminen on ollut lähellä sydäntämme jo vuosien ajan. Niin tälläkin kertaa, kun toteutimme neljännen valtakunnallisen Road Rescue -tapahtuman Porissa. PVAT-koulutuskiertueemme Roap Rescue jatkui vuoden aikana tarjoten kouluttajakoulutusta eri pelastuslaitoksille.

Turvallisuus-messut päästiin järjestämään usean vuoden tauon jälkeen ja nyt ensimmäistä kertaa Messukeskuksessa. Tarve messuille on olemassa, ja useat alan messut kokeneena nämä taisivat toteutua vahvimmalla pöhinällä.

Vuoden loppua kohti tultaessa vielä kaksi tapahtumaa on mainittava: Yritysturvallisuusfoorumi ja liiton Jouluseminaari. Osaamisen ja ymmärryksen lisäämistä sekä tarpeellisia kohtaamisia kummassakin.

Asiantuntijatoimintamme on koostunut taas monista, monista elementeistä. Kiitos asiantuntijaelimiemme jäsenille sekä edustajillemme eri työryhmissä – teette tärkeää työtä käyttämällä aikaanne ja jakamalla osaamistanne!

Vuoden lopussa Muutosjohtamisen kehittämisen, MentalFireFit- ja ArcResc-hankkeemme päättyvät. Kiitos kaikille hankkeisiin osallisistuneille ja niitä tukeneille! Kaikkia näitä jatkamme nyt osana normaalia toimintaamme; vahvuutemme on se, että aikaansaannokset jäävät elämään hankkeiden päätyttyäkin.

Isot kiitokset

Haluan kiittää henkilökuntaani tavoitteellisesta ja sitoutuneesta työstä, samoin luottamus- ja asiantuntijahenkilöitämme tuestanne! Lukuisat sidosryhmämme ja yhteistyökumppanimme ovat olennaisen tärkeitä missiomme toteuttamiseksi, kiitos kuluneesta vuodesta! Palopäällystöliitto ei ole Palopäällystöliitto ilman jäseniä – lämmin kiitos mukanaolostanne olittepa sitten aktiiviosallistujia tai vaikkapa tärkeäksi koetun Palopäällystö-lehden lukijoita!

Joulu on ilon ja rauhoittumisen aikaa. Toivottavasti voit jättää arkihuolesi hetkeksi syrjään ja nauttia täysin elämän ja joulun pienistä ja suuremmista ilon aiheista. Rentouttavaa joulun aikaa ja työssä oleville rauhallisia vuoroja!

Ari Keijonen
toiminnanjohtaja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *