STT Uutiset

Etusivu > STT Uutiset > PALOKUNTIEN SUOMENMESTARUUS RATKENNUT RAASEPORISSA

Palokuntien suomenmestaruudesta on tänään kisattu Raaseporissa.

PALOKUNTIEN SUOMENMESTARUUS RATKENNUT RAASEPORISSA

Yleisen sarjan kokonaiskilpailun voiton ja halutun Jehumaljan voitti Kotkan VPK, toinen oli Anjalan VPK Kouvolasta, kolmas Tirilän VPK Lappeenrannasta, neljäs Savion VPK Keravalta ja viides Inkeroisten VPK Kouvolasta.

Taitokilpailun paras joukkue oli Tirilän VPK. Kalustokilpailun voittaja oli Inkeroisten VPK. Paras yksikönjohtaja oli Sami Harju Inkeroisten VPK:sta. Joukkuetietokilpailun paras oli Kotkan VPK. Henkilökohtaisen tietokilpailun paras oli Kotkan VPK:n Simo Sarimo.

Veteraanisarjan voitti Selänpään VPK Kouvolasta, toinen oli Jämsänkosken VPK Jämsästä ja kolmas oli Vaajakosken VPK Jyväskylästä.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 21 yleisen sarjan ja 4 veteraanisarjan joukkuetta vapaaehtoispalokunnista ympäri Suomea. Kilpailun tämänvuotinen teema oli pelastustoimi ja puolustusvoimat tieliikenteessä.

Kaikki tulokset ovat nähtävillä sunnuntain aikana Jehumalja-kisojen nettisivuilta: http://www.palokuntiensmkilpailut.fi/fi/Tulokset.html

Suomen Palopäällystöliiton organisoimien kilpailujen järjestelyvastuu oli Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Kilpailujen suojelija oli ministeri Thomas Blomqvist.

Palokuntien suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehumaljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Kilpailu jakautuu kolmeen osaa; tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun. Tietokilpailussa mitataan kilpailuryhmän jäsenen tiedollista osaamista. Taitokilpailussa arvioidaan kilpailuryhmän taidollista osaamista. Kalustokilpailussa mitataan ryhmän tiedollista ja taidollista kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä. Kilpailuryhmä, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla; Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta. Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 35 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa. Joukon suuruus ja tiivis palokuntahenki on osoitus Palokuntien suomenmestaruus- ja Jehumalja-kilpailuiden arvokkaista perinteistä ja kilpailun nykypäivän haasteista ja vaativuudesta.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen kanssa.

69942122