STT Uutiset

Etusivu > STT Uutiset > Palokuntien suomenmestaruus ratkennut Helsingissä

Palokuntien suomenmestaruudesta on tänään kisattu Helsingissä. Yleisen sarjan kokonaiskilpailun voitti Anjalan VPK Kouvolasta ja veteraanisarjan voitti Jämsänkosken VPK.

Palokuntien suomenmestaruus ratkennut Helsingissä

Yleisen sarjan kokonaiskilpailun voiton ja halutun Jehumaljan voitti Anjalan VPK Kouvolasta, toinen oli Savion VPK Keravalta, kolmas Tirilän VPK Lappeenrannasta, neljäs Inkeroisten VPK Kouvolasta ja viides Kotkan VPK.

Taitokilpailun paras joukkue oli Savion VPK. Kalustokilpailun voittaja oli Naantalin VPK. Paras yksikönjohtaja oli Severi Uurasmaa Savion VPK:sta. Joukkuetietokilpailun paras oli Anjalan VPK. Henkilökohtaisen tietokilpailun paras oli Anjalan VPK:n Janne Nieminen.

Veteraanisarjan voitti Jämsänkosken VPK, toinen oli Tirilän VPK ja kolmas oli Selänpään VPK.

Palokuntia kisassa ympäri Suomen

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 21 yleisen sarjan ja 6 veteraanisarjan joukkuetta vapaaehtoispalokunnista ympäri Suomea. Kilpailun tämänvuotinen teema oli ”Pelastustoimi poikkeusoloissa”.

Kaikki tulokset ovat nähtävillä sunnuntain aikana Jehumalja-kisojen verkkosivuilta: http://www.palokuntiensmkilpailut.fi/fi/Tulokset/2023.html

Suomen Palopäällystöliiton organisoimien kilpailujen järjestelyvastuu oli Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella. Kilpailujen suojelija oli pormestari Juhana Vartiainen. Tapahtuma järjestetään Palosuojelurahaston tuella.

Kilpailulla yli 70-vuotinen perinne

Palokuntien suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehumaljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Sen uskotaan olevan Suomen pitkäikäisin ammattitaitokilpailu.

Kilpailu jakautuu kolmeen osaan: tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun.Tietokilpailussa mitataan kilpailuryhmän jäsenen tiedollista osaamista. Taitokilpailussa arvioidaan kilpailuryhmän taidollista osaamista. Kalustokilpailussa mitataan ryhmän tiedollista ja taidollista kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä.

Kilpailuryhmä, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla – Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta.

Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 35 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa. Joukon suuruus ja tiivis palokuntahenki on osoitus Palokuntien suomenmestaruus- ja Jehumalja-kilpailuiden arvokkaista perinteistä ja kilpailun nykypäivän haasteista ja vaativuudesta.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään yhteistyössä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa.

69982676