STT Uutiset

Etusivu > STT Uutiset > Palokuntien SM-kilpailut 27.5.2023 Helsingissä

Palokuntien suomenmestaruudesta kilpaillaan tänä vuonna lauantaina 27.5.2023 Helsingissä, Messukeskuksessa. Kilpailuun osallistuu 21 yleisen sarjan ja 6 veteraanisarjan joukkuetta ympäri Suomea. Kilpailun teema on pelastustoimi poikkeusoloissa. Kilpailun järjestävät Suomen Palopäällystöliitto ja tämänvuotisena yhteistyökumppanina Helsingin kaupungin pelastuslaitos. Kilpailujen suojelija on pormestari Juhana Vartiainen. Tapahtuma on hyvä tilaisuus tutustua pelastusalan työtehtäviin sekä vapaaehtoispalokunnan toimintaan. Yleisö ja median edustajat ovat tervetulleita mukaan.

Palokuntien SM-kilpailut 27.5.2023 Helsingissä

Yleisö on tervetullut seuraamaan kisoja

Yleisö on tervetullut seuraamaan taito- ja kalustokilpailua Messukeskuksen sisätiloihin (kulku eteläisen sisäänkäynnin kautta). Tapahtuma avautuu yleisölle klo 9.30. Veteraanisarjan kalustokilpailu alkaa noin klo 10.10 ja yleisen sarjan taito- ja kalustokilpailut alkavat noin klo 11.00. Palkintojenjako alkaa arviolta klo 16.30.

>> Tämän vuoden osanottajajoukkueet voi lukea tästä linkistä.

Lähetystä voi seurata myös striiminä osoitteesta www.youtube.com/stadinbrankkari. Kilpailun juontavat Jussi Heikelä ja Jere Jefremoff.

Esillä pelastuskalustoa sekä tietoa väestönsuojelusta ja onnettomuuksien ehkäisystä

Varsinaisen kilpailun lisäksi Messukeskuksen alueella on esillä laajasti Helsingin pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien kalustoa sekä tietoa väestönsuojelusta ja onnettomuuksien ehkäisystä. Nähtävillä on myös yksi pelastuslaitoksen kahdeksasta uudesta pelastusyksiköstä eli paloautosta, palomiesslangilla höökistä. Perheen pienimmät voivat testata taitojaan temppuradalla ja taitella oman paloauton.

Tapahtumassa on myös hyvä mahdollisuus tutustua pelastusalaan työpaikkana sekä vapaaehtoispalokunnan toimintaan.

Median edustajat tervetulleita 

Toivotamme tiedotusvälineiden edustajat tervetulleeksi seuraamaan kilpailua. Mediayhteyshenkilö Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella on viestintäyksikön päällikkö Anna Lehtiranta, puh. 09 3103 0014.

Kilpailun taustat

Palokuntien suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehumaljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Se onkin Suomen pisimpään jatkunut ammattitaitokilpailu.

Kilpailu jakautuu kolmeen osaan: tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun.

  • Tietokilpailussa mitataan joukkueen jäsenten tiedollista osaamista.
  • Taitokilpailussa arvioidaan joukkueen taidollista osaamista ilman ajanottoa.
  • Kalustokilpailussa mitataan joukkueen kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä.

Joukkue, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla: Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta. Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 30 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään yhteistyössä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa.

 

 

 

69979811