Pelastamisiin!

Etusivu > Pelastamisiin!

30,00 

Kuvaus

Tiedätkö, mitä palomiehet tekevät silloin kun eivät sammuttele tulipaloja ja nouda kissoja puista? Melkein kaikkea. Sitä paitsi oikeammin he ovat pelastajia. Pelastustoimen työntekijöinä he ehkäisevät onnettomuuksia, tekevät väestönsuojelutyötä ja ylipäätään parantavat yhteiskunnan turvallisuutta kaikissa olosuhteissa. Ja tietysti pelastavat ihmisiä, eläimiä ja asioita. Vuonna 2017 pelastustoimella oli Suomessa yli satatuhatta tehtävää. Niiden joukossa oli hieman alle kaksitoistatuhatta tulipaloa ja hieman yli viisitoistatuhatta liikenneonnettomuutta, mutta siis valtava määrä myös muuta, sairaskohtauksiin reagoimisesta eksyneiden kuuttien siirtelyyn.

Pelastamisiin! kertoo yksityiskohtaisesti ja konkreettisesti pelastajien laaja-alaisesta työstä. Se valottaa niiden ihmisten arkea, joiden tehtävänä on auttaa silloin kun hätä on suurin. Lukija saa tietää, miten paloauto on varusteltu, millainen on pelastajan työpäivä, ja miten ammattiin päädytään. Mukana on tärkeitä vinkkejä oman turvallisuuden parantamiseksi ja elämänlaadun kohentamiseksi (unohtamatta koko joukkoa ruokaohjeita, joiden myötä pelastajat jaksavat työtä tehdä).

Kirjoittajat:
Siiri L’Ecuyer (s. 1985) on toimittaja ja viestinnän ammattilainen. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen Palopäällystöliiton viestintäpäällikkönä. L’Ecuyer oli toimittamassa tietokirjaa Keittiön pelastajat (Uudenmaan Pelastusliitto, 2015).
Christoffer Forsman (s. 1987) työskentelee pelastajana Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Hän on myös Crossfit Basement -kuntosaliyrityksen perustajajäsen ja osakas.

Julkaisuvuosi 2019
ISBN 978-951-851-834-4
Sivuja 240

Lisätiedot

Paino 0,620 kg (kilogramma)
Mitat 23,1 × 16,9 × 1,9 cm (senttimetri)