Esiintyjät

Palopäällystöpäivät 2025 ja Varautumisen seminaari

Riku Ahlholm

Riku Ahlholm

Johtava valvonnan suunnittelija, Helsingin kaupungin pelastuslaitos. Onnettomuuksien ehkäisyn ja riskienhallinnan monipuolinen asiantuntija, tällä hetkellä ICT-hankkeella kehittämässä pelastustoimille uutta onnettomuuksien ehkäisyn sovellusta. Aktiivinen toimija Pelastuslaitosten kumppanuusverkostossa sekä kansallisissa onnettomuuksien ehkäisyn kehityshankkeissa. Erityisosaaminen hyvässä hallinnossa, riskienhallinnan menetelmissä sekä tilastoinnissa. Mielenkiinto erityisesti innovatiivisessa teknologioissa, ennakoivassa analytiikassa sekä vaikuttavuuden monipuoleisessa arvioinnissa.

Katja Ahola

Katja Ahola

Katja Ahola työskentelee valmiuspäällikkönä Huoltovarmuusorganisaatiossa. Työssään hän luotsaa yksityisen turva-alan poolitoimintaa, joka tukee alan toimijoiden yhteistyötä koko yhteiskunnan turvallisuuden ja huoltovarmuuden kehittämisessä. Poolin kotiorganisaatio on Palvelualojen työnantajat Palta ry. Aholan varautumis-, valmius- ja turvallisuusasioiden asiantuntijuus on rakentunut eri työtehtävissä ja luottamustoimissa elinkeinoelämässä, järjestökentässä, valtionhallinnossa ja aluehallinnossa. Ahola on Suomen Palopäällystöliiton liittohallituksen 1. varapuheenjohtaja ja Varautuminen ja väestönsuojelu -jaoston puheenjohtaja. Ahola on koulutukseltaan filosofian ja sotatieteiden maisteri.

Anna-Mari_Ahonen

Anna-Mari Ahonen

Anna-Mari Ahonen on syntynyt Hämeenlinnassa 1971. Hän on ylioppilas Tampereen klassillisesta lukiosta. Ahonen on arkkitehti Tampereen teknillisestä yliopistosta. Hän on toiminut mm. Hämeen maakuntajohtajana vv. 2016-2022, Janakkalan kunnan kunnanjohtajana ja teknisenä johtajana sekä Suomen kasvukäytävä -verkoston projektijohtajana. Ahonen on työskennellyt myös arkkitehtisuunnittelun praktiikan parissa. Hän asuu Hämeenlinnassa. Uusperheeseen kuuluvat puoliso eversti evp Pertti Posti ja lukioikäinen poika. Ahonen harrastaa hevosia, golfia ja puutarhatöitä sekä opettelee metsästystä ja haaveilee (turhaan) tanssitaidosta.

Juha Alahäivälä

Juha Alahäivälä

Juha Alahäivälä on viestimestari Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta, pelastustoimen KEJO-projektipäällikkö. Pitkänmatkan KEJO-asiantuntija, joka myöntää osasyyllisyytensä siihen, että KEJO on tänään koekäytössä pelastustoimessa.

Anniina Autero

Anniina Autero

Tohtori Anniina Autero on kaupunkiturvallisuuden asiantuntija, joka edistää kestävyyttä ja turvallisuutta Metaverse-työkaluilla. Hän on johtanut miljoonien eurojen kaupunkiturvallisuushankkeita yhteistyössä korkeakoulujen, yritysten ja yhteisöjen kanssa. Anniina oli keskeisessä roolissa Smart Urban Security and Event Resilience SURE -projektissa, jossa kehitettiin tilannetietotyökaluja mm. Nokia Areenan jääkiekon MM-kisoja varten. Tällä hetkellä hänen tiiminsä työskentelee Horizon WeGenerate -hankkeessa digitaalisia kaksosia uusiin kaupunkikehityskohteisiin ja osallistetaan kuntalaisia ja yrityksiä kaupunkiturvallisuuden suunnitteluun. Hän on aktiivinen YK:n Global Making Cities Resilient Initiative -verkostossa ja European Forum for Urban Security -järjestössä. Vuonna 2024 Silicon Leaders nimesi hänet yhdeksi vaikutusvaltaisimmista älykkäiden kaupunkien tulevaisuutta muovaavista johtajista. SURE-hankkeen tuloksista voi lukea lisää uudesta Springerin julkaisusta: Smart Urban Safety and Security: Interdisciplinary Perspectives | SpringerLink

Elmeri Backman

Elmeri Backman

Elmeri ”EBa” Backman on paloesimies Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus raskaspelastusyksikössä, jossa on toiminut sekä miehistön jäsenenä että esimiehenä. Elmeri on ollut mukana kehittämässä Helsingin raskaspelastusyksiköitä, erityisesti niiden perehdytys- ja koulutusjärjestelmiä sekä näitä ohjaavaa toimintoa. Uusimpana haasteena hän aloittaa pelastuslaitoksella USAR-toiminnon vastaavana asiantuntijana ja vetäjänä paloesimiehen viran ohella. Tässä roolissa hänen tavoitteena on kehittää ja vahvistaa Helsingin pelastuslaitoksen USAR-toimintaa entisestään, hyödyntäen laajaa kokemustaan ja asiantuntemustaan pelastusalalta.

Arjan Bruinstroop

Arjan Bruinstroop

Arjan Bruinstroop AIFireE  is a seasoned fire service officer with over 27 years of experience in the field. Beginning his career as a firefighter in one of the largest fire brigades in the Netherlands, he steadily rose through the ranks to become a fire officer. With more than 15 years of experience as an incident commander, he has led operations in fire suppression, complex rescue scenarios, and hazardous materials incidents. Arjan has further enriched his expertise through specialized training programs abroad, focusing on tactical firefighting, tactical ventilation, and leadership under pressure in high-risk environments such as incident grounds. These international experiences have broadened his perspective and enhanced his ability to train others in these critical areas. Currently, Arjan serves as a trainer at the National Fire Academy, part of the Netherlands Institute for Public Safety (NIPV). He specializes in education on leadership, incident command, fire suppression, and technical rescue. At the NIPV, Arjan works as a subject matter expert, collaborating with researchers, scientists, and other specialists to develop innovative and leading educational programs for the entire fire service field in the Netherlands. His passion lies in creating environments where aspiring fire officers can master their craft and seasoned professionals can hone their skills, all with the ultimate goal of making the fire service safer and more effective

Antti-Jussi Halminen

Antti-Jussi Halminen

Halmisen työnkuva Tampereen Energia Oy:ssa on polttoainehankinnan johtaja. Hän on ollut Tampereen Energiassa 17 vuotta ja toiminut strategisten hankkeiden johtajana, energiajohtajana, tuotantoyksikön johtajana sekä tuotantoyhtiön toimitusjohtajana. Työurallaan hän on ollut töissä kummallakin kotimaisella voimalaitostoimittajalla työskennellen konepajalla, laitos- ja kattilasuunnittelussa sekä projektien johtotehtävissä. Suomen huoltovarmuusorganisaatiossa valtakunnan tasolla Halminen on ollut mukana 16 vuotta ja toimii nyt neljättä vuotta Lämpöpoolin puheenjohtajana. Koulutukseltaan hän on energiatekniikan DI.

Aino Harinen

Aino Harinen

FM Aino Harinen on viestinnän, vaikuttavuuden ja työelämän tutkija ja kehittäjä, joka on työskennellyt vuodesta 2017 projektipäällikkönä erilaisissa pelastusalan hankkeissa Pelastusopistolla ja sisäministeriössä. Hankkeissa hän on mm. kartoittanut pelastusalan viestinnän käytäntöjä ja resursseja, tuottanut materiaalia ja koulutusta, opettanut viestintää alan koulutuksissa sekä selvittänyt ja vahvistanut pelastusalan vaikuttavuustyötä. Tällä hetkellä Aino luotsaa Pelastusalan kansallista työturvallisuushanketta. Hanke vahvistaa pelastusalan veto- ja pitovoimaa työturvallisuutta ja -hyvinvointia kehittämällä. HarinenAino LinkedIn

Riikka Hasko

Riikka Hasko

Hasko toimii tällä hetkellä HIKLU-alueen (Helsingin kaupungin, Itä-, Keski- ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokset) kehittämispäällikkönä. Tehtävässä hän on aloittanut syksyllä 2023. Toimenkuvaan kuuluu yhteistyön koordinointi ja hallinnointi. Lisäksi Hasko on mukana yhteishankkeissa ja projekteissa. Työuransa hän on tehnyt pelastustoimessa vuodesta 2004 lähtien. Juuret ovat Kymenlaaksossa, mutta vuodesta 2008 hän on ollut Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palveluksessa. Koulutukseltaan hän on ensihoitaja YAMK ja taustalla yli 15 vuoden operatiivinen työura ensihoidossa.

Juha-Matti Huhta

Juha-Matti Huhta työskentelee Poliisiammattikorkeakoulussa tutkimus- ja opetustehtävissä sekä toimii TKI-yksikön päällikkönä. Hänellä on 25 vuoden kokemus poliisiorganisaatiosta, mukaan lukien valvonta- ja hälytystehtävät sekä eritystoiminnot, kuten poliisikoiraryhmä ja vaativien tilanteiden erityisryhmä. Vuonna 2023 hän väitteli kasvatustieteen tohtoriksi poliisin operatiivisen tilannetietoisuuden kehittämisestä. Hän on myös tutkinut, kehittänyt ja opettanut poliisin stressinhallintamenetelmää 10 vuoden ajan.

Edward Huizer

Edward Huizer

Edward Huizer is an experienced professional with extensive knowledge in tactical and technical firefighting, crisis management, and incident leadership. As a Duty Officer and Incident Commander, he has significant experience in leading firefighting teams and collaborating with other emergency services during large and complex incidents. At the Netherlands Institute for Public Safety (NIPV), Edward serves as the subject matter leader for fire and firefighting within fire service education. He is also a trainer and advisor. In these roles, he develops and delivers training programs aimed at improving safety and effectiveness in firefighting. He works closely with researchers, instructors, and other experts. With over 30 years of practical experience and involvement in international projects, Edward effectively translates his knowledge into practical solutions and educational programs. His focus is on collaboration and knowledge sharing, both nationally and internationally. Edward is committed to promoting safe and effective firefighting and is eager to collaborate to enhance fire service performance worldwide. 

Eemu Hyvönen

Eemu Hyvönen

Eemu Hyvönen juontaa 10.4. Duetto 1 päivän ja kommentti puheenvuoro 9.4. Hän toimii Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella pelastustoiminnan suunnittelu ja johtaminen -palvelualueen päällikkönä. Aiemmin työurallaan hän on työskennellyt Varsinais-Suomessa pelastustoiminnan johtamisen apulaispalopäällikkönä ja päivystävänä palomestarina. Hyvönen on myös työskennellyt tuntiopettajana Pelastusopistolla pelastustoiminnan johtamisen opinnoissa ja kansallisissa pelastustoiminnan johtamisen hankkeissa (esim. PTJ-käsikirjahanke). Koulutukseltaan hän on insinööri (YAMK) tietojohtamisen ja älykkäiden palveluiden tutkinto-ohjelmasta, sekä palopäällystö (Insinööri AMK). Päättötöissään Hyvönen on tutkinut pelastustoiminnan etäjohtamiskäytänteitä ja tekoälyn tuottamaa tukea pelastustoiminnan johtamiselle.

V-P Ihamäki

Veli-Pekka Ihamäki

Espoossa asuva V-P Ihamäki on työskennellyt Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajana vuodesta 2007 lähtien. Työhistoriaan kuuluu myös aluepalopäällikön työt, vuoden jakso pelastusylitarkastajana sisäministeriössä sekä puolitoista vuotta YK:n palkkalistoilla Kosovon tilapäishallinnossa pelastustointa kehittämässä.  Lisäksi opiskelujen aikaisia palomiehen kesälomasijaisuuksia kertyi Hämeenlinnassa ja Espoossa alkaen vuodesta 1989. Hän onkin työskennellyt pelastuslaitoksella viidellä vuosikymmenellä. Koulutukseltaan V-P on filosofian maisteri, Helsingin yliopiston kasvatteja. Maantieteen gradunsa hän teki vuonna 1997 paikkatietojärjestelmien käytöstä pelastustoimen suunnittelussa, aikana jolloin GIS teki vasta tuloaan pelastustoimeen. Lisäksi hän on tehnyt palomiesopinnot Otaniemessä, päällystökurssin Kuopiossa ja eMBA-tutkinnon Aalto-yliopistossa. Suomen Palopäällystöliiton liittohallituksen puheenjohtajana V-P Ihamäki on ollut vuodesta 2020 lähtien.

Kirsi Jaakkola

Kirsi Jaakkola

Kirsi Jaakkoja on yritysjohtaja, joka on saanut tarkastella kriisiajan toimintamalleja sekä virkamiehen että yritysjohdon näkökulmasta. Nykyisessä työssään erityisesti lähellä hänen sydäntään on elintarvikehuollon turvaaminen kaikissa olosuhteissa. Yritys johtamisessa kriisien ennakointi ja niihin varautuminen on yksi tärkeä osa strategista johtamista.

Sirkku Juhola

Sirkku Juhola

Sirkku Juhola on kaupunkiympäristöpolitiikan professori Helsingin yliopistossa ja Ekosysteemit ja ympäristö tutkimusohjelman johtaja. Hän on väitellyt tohtoriksi Itä-Anglian yliopistosta Isossa Britanniassa, ja sen jälkeen työskennellyt tutkijana Japanissa ja Ruotsissa. Sirkun tutkimusryhmä on osallistunut useisiin kansainvälisiin hankkeisiin, joissa tarkastellaan sään ääri-ilmiöihin sopeutumisesta ja ennakkovaroitusjärjestelmiä kaupungeissa. Sirkku on ollut mukana kirjoittamassa Hallitustenvälisen Ilmastopaneelin (IPCC) 6:tta raporttia, sekä toiminut kolme kautta Suomen Ilmastopaneelissa.

Joel Kauppinen

Joel Kauppinen

Joel Kauppinen toimii Palopäällystöliitossa erityisesti kehityshankkeiden parissa. Joel on toiminut liitossa kolme ja puoli vuotta. Aikaisemmin hän on toiminut pelastusalaa koskevissa kehityshankkeissa mm. SM pelastusosastolla, Kaakkois-Suomen amk:ssa, Metsähallituksessa ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa sekä pelastajan töissä reilu kymmenen vuotta useammalla pelastuslaitoksella. Koulutus: pelastajatutkinto ja FM.

Sami Kerman

Sami Kerman

Sami Kerman on toiminut toimialajärjestö Tapahtumateollisuus ry:n toimitusjohtajana reilun pari vuotta. Ennen tätä hän työskenteli yhteensä noin 12 vuoden ajan Suomen Palopäällystöliitossa kehittämispäällikkönä, koulutusjohtajan sijaisena ja viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Vuosina 2019-2021 Sami kävi sisäministerin erityisavustajana vastuualueella mm. sisäisen turvallisuuden asiat. Koulutukseltaan hän on turvallisuustekniikan DI ja tehnyt diplomityönsä tilastollisen paloturvallisuusseurannan kehittämisestä. PRONTO on siis tullut tutuksi. Linkkarin kautta saa mielellään kontaktoida ja viritellä yhteistyötä.
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sami-kerman-1abb2712b/

Antti Kinnunen

Antti Kinnunen

Antti Kinnusen missiona on pelastusalan kehittäminen. Tätä työtä hän tekee Palopäällystöliiton kehittämispäällikkönä muun muassa hankkeiden, koulutusten ja ketterän yhteistyön avulla. Pelastusalalla hän aloitti vuonna 2004, jolloin ensi kertaa päällystökurssilla. Muuta: pelastajakurssi 2007, vesisukelluskurssi 2011, hallintotieteen maisteri 2015, palopäällystötutkinto 2017, lentosammutuspäällikkö 2019.

Kimmo Kohvakka

Kimmo Kohvakka

Kimmo Kohvakka on toiminut pelastusylijohtajana v. 2018 alkaen. Hän on työskennellyt Suomen yleisen turvallisuuden ja turvallisuuspalvelujen parissa vuodesta 1991. Kohvakka aloitti uransa upseerina CBRN:ssä Suomen Puolustusvoimien maanpuolustuskorkeakoulussa. Vuodesta 1999 lähtien hän on palvellut pelastustoimessa eri viroissa kunnallisella, alueellisella ja kansallisella tasolla. Hänen osaamisalueisiin kuuluvat riskienhallinta, resilienssi, yhteiskunnallinen varautuminen, pelastustoimi, pelastuspalvelu ja kokonaisvaltainen yhteiskunnallinen ja monitieteinen ote puolustukseen. Hän on ollut osallisena lukuisissa kansallisissa kehitysohjelmissa. Vuodesta 2004 asti hän on palvellut NATO CPG asiantuntijana ja aktiivisesti osallistunut kansallisena edustajana erilaisissa tehtävissä.

Mika Kontio

Mika Kontio

Mika Kontio on tällä hetkellä Pirkanmaan hyvinvointialueen vs. konsernijohtaja. Aiemmin hän on toiminut mm. Pirkanmaan hyvinvointialueen pelastus- ja ensihoitopalveluiden pelastusjohtaja ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkönä ja Pelastusopistolla vs. hallintojohtajana sekä henkilöstöjohtajana. Koulutustaustaltaan hän on diplomi-insinööri. Lisäksi hänellä on mm. eMBA -, päällystö- ja palomiestutkinto.

Sanna Korpela

Sanna Korpela

Sanna Korpela on kriiseihin, traumatisoitumiseen ja auttajien jaksamiseen sekä Suomessa että ulkomailla perehtynyt psykologi, joka yhtenä tehtävänään työskentelee projektitutkijana RescTRUST-hankkeessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (Xamk) tehden samalla väitöskirjaa. Koulutukseltani hän on psykologian maisteri ja työnohjaaja sekä eri tavoin kriisitilanteisiin ja traumatukeen jatkokouluttautunut. Aiemmin Korpela työskenteli Xamkissa Pelastusalan post-traumatyöpajan vaikuttavuuden arviointi -hankkeessa, jonka myötä he julkaisivat muiden hankkeessa toimineiden kanssa viisi tieteellistä julkaisua.

Timur Kärki

Timur Kärki

Timur Kärki (DI, s.1971) on ohjelmistoyritys Gofore Oyj:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Gofore on noin 1500 henkilöä työllistävä digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys, joka on ollut mukana useissa julkisen hallinnon merkittävissä tietojärjestelmäprojekteissa viimeisten 15 vuoden aikana. Kärki toimi pitkään yhtiön toimitusjohtajana ja vuodesta 2019 lähtien hallituksen puheenjohtajana. Kärki on palkittu monin eri palkinnoin, viimeksi Pörssisäätiön toimesta Vuoden 2024 Hallituksen puheenjohtajana, sekä Suomen Liikemies-Yhdistyksen toimesta Vuoden 2024 Yritysjohtajana. Somehandle: @tjkarki

Juha Kärkkäinen

Juha Kärkkäinen

Juha Kärkkäinen toimii tällä hetkellä pelastuspäällikkönä Pohjois-Savon hyvinvointialueen pelastuslaitoksella. Hän vastaa pelastustoimintapalveluiden tuottamisesta ja talouden seurannasta Pohjois-Savon pelastuslaitoksen toiminta-alueella. Toimintaympäristömme muutokset ja sään ääri-ilmiöiden seurauksena muodostuvat pelastustehtävät haastavat pelastustoimea kehittämään edelleen suorituskykyämme siten, että kykenemme vastaamaan pelastustehtävien monikompleksiin vaatimuksiin yhdessä muiden sidosryhmien, viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden kanssa.

Tuomas Lehmusmetsä

Tuomas Lehmusmetsä

Tuomas Lehmusmetsällä on viranomaistaustaa Puolustusvoimista ja Poliisista. Hän on toiminut myös pitkään yhteiskunnan huoltovarmuuskriittisissä yrityksissä turvallisuuden ja varautumisen johtotehtävissä. Tällä hetkellä hän työskentelee Senaatti-konsernin Puolustuskiinteistöt-liikelaitoksessa vastaten koko konsernin varautumisesta ja turvallisuudesta. Koulutukseltaan hän on insinööri (YAMK), erikoistuen kyberturvallisuuteen.

Seppo Lokka

Seppo Lokka

Seppo Lokka on ollut pelastusalalla työssä 1980-luvun lopulta saakka eri tehtävissä. Vuodesta 2003 Hän on toiminut pelastusjohtajan Etelä-Savossa. Tällä hetkellä Lokka on hyvinvointialueella toimialajohtaja ja pelastusjohtaja pelastus- ja turvallisuustoimialla. Koulutus: Hallintotieteiden maisteri,  päällystötutkinto ja palomies

Harriet Lonka

Harriet Lonka

FT Harriet Lonka on kokenut varautumisen ja riskienhallinnan asiantuntija, kehittäjä ja tutkija. Hän väitteli Itä-Suomen yliopistossa 2016 aiheenaan valtioneuvoston turvallisuusstrategiatyö lainsäädännön muokkaajana. Harriet on työskennellyt muun muassa Gaia Consultingin riskienhallinnan liiketoimintajohtajana sekä TKI-asiantuntijana Laurea ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän rakentaa Kokonaisturvallisuuden klusteria Pohjois-Savon liitossa. Harriet Lonka on Suomen Palopäällystöliiton asiantuntijajäsen vuodesta 2004 ja on käynyt valtakunnallisen maanpuolustuskurssin numero 235.

Tommi Malinen

Tommi Malinen

Tommi Malinen on Summa Defence Oyj:n myyntijohtaja. Summa Defence kehittää ja valmistaa kaksikäyttöteknologioita siviili- ja puolustussektoreille. Malisella on laaja kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta, strategiasta ja myynnistä. Hän on toiminut mm. Valtra Oy Ab:n strategiajohtajana ja Kongsberg Defence Oy:n toimitusjohtajana. Hän on koulutukseltaan yleisesikuntaupseeri ja Executive MBA sekä toimii Suomen Meripelastusseuran hallituksessa. Lisää tietoa:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tommimalinen/

Kari I. Mattila

Kari I. Mattila

Kari I. Mattila on ollut yrittäjänä vuodesta 1986, useampia yrityksiä mm. huoltoasemia. Hän on ollut yrittäjien sparraaja ja mentori, vuosien varrella auttanut ja kuullut useita satoja yrittäjiä. MYRYn jäsen ja aktiivi vuodesta 2023.

Joonatan Partanen

Joonatan Partanen

Joonatan Partanen työskentelee Keski-Suomen pelastuslaitoksella palomestarina. Palopäällystötutkinnon hän on suorittanut vuosina 2014-2019. Sen jälkeen Partanen on työskennellyt pelastustoimessa palomestarin tehtävissä viime vuosina, painottuen pelastustoiminnan johtamiseen päivystävänä palomestarina. Aktiivisesti mukana myös pelastustoiminnan johtamisen kouluttamisessa ja palontutkinnassa. Palopäällystöpäivillä hän on ollut mukana vetämässä johtamisen simulaatioharjoituksia. Insinööri (AMK), palopäällystön koulutusohjelma.

Petri Parviainen

Petri Parviainen

Petri Parviainen johtaa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen väestönsuojeluyksikköä, joka vastaa kaupungin väestönsuojelu- ja evakuointisuunnittelusta sekä niiden toimeenpanosta. Yksikkö kouluttaa Helsingin kaupungin väestönsuojeluorganisaation johto- ja erityishenkilöstöä, mukaan lukien kaupungin viran- ja toimenhaltijat, pelastuslaitoksen henkilöstö ja vapaaehtoiset. Yksikkö järjestää myös kaupungin ja pelastuslaitoksen tasoisia väestönsuojeluun liittyviä harjoituksia sekä vastaa väestönsuojelumateriaalin elinkaaren hallinnasta. Parviainen on työskennellyt 30 vuotta Puolustusvoimilla ja on toiminut maanpuolustuskoulutusyhdistyksen piiripäällikkönä Etelä-Suomessa. Koulutukseltaan hän on yleisesikuntaupseeri. Viimeiset kolme ja puoli vuotta hän on työskennellyt Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella.

Nina Pulli

Nina Pulli

Nina Pulli toimii Sortumapelastamisen kansallinen toimintamalli ja koulutuspolku (SOPE) -hankkeen projektipäällikkönä ja on erikoistunut rauniopelastamiseen. Hänellä on kokemusta Suomen kansainvälisen pelastustoiminnan rauniopelastusmuodostelmasta, jossa hän on toiminut koiratoiminnan ja etsinnän asiantuntijana, kouluttajana ja kehittäjänä. Hän on ollut mukana myös muissa Pelastusopiston hankkeissa suunnittelijana sekä toiminut kansainvälisen pelastustoiminnan koulutussuunnittelijana

Pasi Raatikainen

Pasi Raatikainen

Pasi Raatikainen työskentelee väestönsuojelun erityissuunnittelijana Helsingin Pelastuslaitokselle. Työssään hän tarkastelee Helsingin alueen siviiliyhteiskunnan toimintaa sodan ajan olosuhteissa sekä siihen varautumista. Ydinteemoina ovat väestönsuojelu, siviiliyhteiskunnan kokonaisvaltainen suojaaminen, evakuoinnit, ihmisten liikkuminen ja sen hallinta sekä siviilipuolustus.

Janne Rahunen

Janne Rahunen

Janne Rahunen näkee varautumisen laajana kokonaisuutena – niin yrittäjänä kuin myös sopimuspalomiehenä. Yhteistyö on tehokkain tapa päästä tuloksiin. ”Varautuminen on vastuullisuutta. Varautuminen säästää rahaa ja ihmishenkiä. Vahinkojen hintalappuun verrattuna varautuminen on pieni kustannus.” Kata Safety Oy on varautumisen asiantuntijayritys, KATA-säteilymittareiden valmistaja ja järjestelmäkehittäjä. KATA-varautumispalvelujen tuottajana yritys on myös palokatkojen ja väestönsuojapalveluiden asiantuntijayritys.

Riika Raitio

Riika Raitio

Riika Raitio, 50, on työskennellyt Yleisradion toimittajana 25 vuotta. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Raitio on urallaan juontanut sekä valtakunnallisia että alueellisia televisio- ja radiouutisia, tv:n ajankohtaisohjelmia ja vaaliohjelmia. Raition vahvuus on ihmisläheinen tapa juontaa ja ottaa kontaktia yleisöön. Toimittajana hän on vastaanottavainen ja perehtyy taustoihin huolellisesti. Raitio toimii tällä hetkellä Ylen uutistoimittajana Jämsän seudulla. 

Sari Rapinoja

Sari Rapinoja

OTK, VT Sari Rapinoja toimii sisäministeriön Pelastusosastolla hallitusneuvoksena. Hän siirtyi sisäministeriön palvelukseen elokuussa 2024. Sarilla on pitkäaikainen ja monipuolinen lainvalmistelukokemus kansallisesta ja EU-lainvalmistelusta erityisesti ympäristöministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonaloilta. Tällä hetkellä hän valmistelee hallituksen esitystä pelastuslain muuttamiseksi ja toimii myös jäsenenä lainsäädäntöhankkeessa, jossa valmistellaan pelastustoimen henkilötietojen käsittelyä ja tiedonsaantioikeuksia koskevaa lainsäädäntöä.  Sisäministeriöön Sari siirtyi ympäristöministeriöstä, jossa hän työskenteli Rakennetun ympäristön osastolla Rakennukset ja rakentaminen -yksikössä lainsäädäntöneuvoksena. Hänen tehtäviinsä kuuluivat rakennuksia ja rakentamista koskeviin energia-asioihin sekä rakentamisen ohjaukseen liittyvät lainopilliset kysymykset. Hän vastasi rakennuksia ja rakentamista koskevan EU:n ja kansallisen lainsäädännön valmistelusta, toimeenpanosta ja lainsäädännön toimivuuden arvioinnista. Tätä aikaisemmin Sari työskenteli työ- ja elinkeinoministeriössä monipuolisissa säädösvalmistelutehtävissä, joihin kuuluivat kansallinen lainvalmistelu, EU-lainsäädännön valmistelu, EU-säädösten kansallinen toimeenpano sekä muu kansainvälinen yhteistyö.

Janne Rasila

Janne Rasila

Rasila työskentelee vs. paloesimiehenä Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksella ,päätoimista työskentelyä palomiehenä takana pikkaisen vajaa 10 vuotta. Lyhyehkö reissu myös Sote-alalla kokeiltu sairaanhoitajatutkinnon ja sairaalamaailman myötä. Viimeisin tutkintotodistus alipäällystökurssilta ja tämän todistuksen leima ei ole kerennyt kuivua kuin alle vuoden. Oman työnsä ohella hän toimii vastuualueensa työsuojeluvaltuutettuna. Työsuojelun saralla suurin tavoite on saada käyntiin käytännön toimet altistumisten seurannan ja vähentämisen kehittämiseksi kansallisella tasolla. Kustannustehokas työkalu tähän nimittäin on jo olemassa. Alipäällystötutkinnon kehittämishankkeena hän on tehnyt HR-ohjelmistoon suunnitellun altistumispäiväkirjan, jota ei toivottavasti koskaan tarvitse ottaa käyttöön HAKA rekisterin altistumispäiväkirjan käyttöönoton myötä.

Olli Ryhänen

Olli Ryhänen

Olli Ryhänen työskentelee pelastusylitarkastajana sisäministeriön pelastusosastolla pääasiassa pelastustoiminnan, toimintavalmiuden suunnittelun, pelastustoiminnan johtamisen ja tilannekuvatoiminnan kokonaisuuksien äärellä. Palopäällystötutkinnon (AMK) ja tekniikan ylemmän AMK-tutkinnon suorittanut Ryhänen on aiemmin työskennellyt erilaisissa päällystötehtävissä pelastuslaitoksissa, sekä ollut mukana useassa alueellisessa ja valtakunnallisessa kehittämishankkeessa. Sisäministeriöön tie vei pelastustoimen suorituskykyhankkeen myötä vuoden 2021 alussa. Ryhänen toimi pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohjeen päivityshankkeessa sihteerinä.

Kimmo Rytkönen

Kimmo Rytkönen

Kimmo Rytkönen on toiminut pelastusalalla 27 vuotta. Ennen Pelastusopiston TKI-palveluun siirtymistä 17 vuotta Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella palomies-ensihoitajana, ensihoidon alue ja vuorovastaavana, sekä koulutussuunnittelijana. Nykyään suunnittelija ja projektipäällikkö Litiumioniakkujen elinkaaren paloturvallisuus- ja varautumisohjeet (LION-hanke) hankkeessa, jossa luodaan yhtenäiset suositukset litiumioniakkupalojen sammuttamiseen ja niihin varautumiseen pelastustoimelle sekä teollisuudelle. Ensihoitaja YAMK, Pelastusalan päällystötutkinto, Pelastaja, Amo, LinkedIn

Riikka Salmi

Riikka Salmi

Riikka Salmi on proviisori ja paloinsinööri. Hän työskentelee Pelastusopiston tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalveluissa keskittyen erityisesti altistumistutkimuksiin, ja pelastajien altistumistutkimuksien ympärille rakentuu myös hänen tekeillä oleva väitöskirja Itä-Suomen yliopistossa. Viimeisimpänä tutkimushankkeenaan hänellä on Palosuojelurahaston rahoittama COMPO-hanke, jossa tutkitaan pelastajien altistumista erilaisille komposiiteille operatiivisilla tehtävillä sekä kehitetään suojautumiskeinoja ja puhdistusmenetelmiä.
LinkedIn: http://linkedin.com/in/riikka-salmi-17b7a4133

Mauri Salo

Mauri Salo

Maurin ammatillinen kehittymisen ja kehittämisen kohde on pelastustoiminnan johtaminen, jonka seurauksena Palopäällystöpäivillä päästään kokemaan ja näkemään harjoittelua siirrettävällä pienoismallisimulaatiopöydällä. Virkatyössään Mauri toimii päivystävänä palomestarina, pelastustoiminnan johtamisen pääkouluttajana sekä palontutkijana.

Teija Sukusaari

Teija Sukusaari

Teija Sukusaari on Energia- ja ympäristötekniikan insinööri, joka toimii Satakunnan pelastuslaitoksen koordinoimassa VASARA-hankkeessa projektisuunnittelijana. EU-rahoitteisessa hankkeessa käsitellään pelastuslaitoksien hankintatoiminnan kehittämistä vastuullisuuden ja huoltovarmuuden näkökulmasta. Kokemusta hanketyöstä on kertynyt myös Symppis-hankkeen tiimoilta. Hankkeen aikana julkaistiin kansallisesti hyödynnettävissä oleva opas, joka käsitteli ympäristövahinkojen torjuntaa sekä pelastuslaitoksien YVT-suunnitelmien laadintaa.
LinkedIn: www.linkedin.com/in/teija-sukusaari-b0015022a                       

Pekka Tiainen

Pekka Tiainen

Senior Officer for Rescue Services in the Ministry of the Interior, Department for Rescue Services, International Affairs, Helsinki (Finland) dealing preparedness and response activities of the Union Civil Protection Mechanism, contributing to the development of the Union Civil Protection Mechanism at Council Working party and Civil Protection Committee level and in several working groups. He is responsible person for the Finnish Civil Protection international assistance. He has over 35 years’ experience in the field of Civil Protection (Fire and Rescue Services) and he is a disaster management expert in EU Civil Protection Mechanism and UN OCHA Disaster Assessment and Coordination Team (UNDAC). He has been deployed 14 times to international disasters, last time as an EU civil Protection Team Leader to Türkiye Earthquake (February 2023). He has work four (4) years at the Emergency Response Coordination Centre (ERCC). He has been involved in multiple trainings, exercises and development projects within UCPM and broader.

Teemu-Taavetti Toivonen

Teemu-Taavetti Toivonen

Toivonen on Pirkanmaan hyvinvointialueen vs. pelastusjohtaja. Virkavapaalla Pirkanmaan hyvinvointialueen pelastuspäällikön tehtävästä. Työt pelastustoimessa ja Pirkanmaan pelastuslaitoksella alkoivat palomiehenä kesällä 1996. Sen jälkeen työura on jatkunut pelastuslaitoksella mm. palomestarin, kehitysinsinöörin ja apulaispalopäällikön tehtävissä sekä hyvinvointialueiden valmisteluvaiheessa Pirkanmaan pelastustoimen valmistelukokonaisuuden johtajana. Hallintotieteiden maisteri, eMBA, Insinööri (AMK) palopäällystön koulutus, alipäällystötutkinto, pelastajatutkinto
X: @TT_Toivonen

Milla Tuominen

Milla Tuominen

Milla Tuominen on katastrofijohtamisen ja terveystieteiden maisteri, joka on työskennellyt pelastustoimessa pääasiassa varautumiseen ja väestönsuojeluun liittyvien tutkimus- ja kehittämishankkeiden parissa. Hänen tämänhetkinen projekti on Pelastusalan sanasto -hanke.

Iiro Wennberg

Iiro Wennberg

Iiro Wennbergin asemapaikka on Kangasalan koulutuspaloasemalla pioneeriyksikössä. Aktiivisesti hän on mukana koulutustoiminnassa erikoisalana tieliikenne- ja vesipelastaminen. Wennberg on ollut alan ammattilainen vuodesta 2009 ja edelleen kiinnostunut oppimaan uutta alati kehittyvässä pelastustoimessa.