Kilpailut

Etusivu > Palvelut > Koulutukset > Kilpailut

Palokuntien SM-kilpailu on järjestetty vuodesta 1952 asti. Jehumalja-kilpailu oli aluksi kaksipäiväinen, mutta vuodesta 1976 se on ollut yksipäiväinen. Alun perin kilpailu koostui tieto- ja kalustokilpailusta, mutta vuodesta 2002 kilpailuun on kuulunut lisäksi taito-osuus. Jehumaljalla palkitaan kilpailuyksikkö, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen. Kilpailuissa jaetaan arvokkaiden kiertopalkintojen lisäksi sekä joukkueille että jäsenille omiksi jääviä muistopalkintoja. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraani-sarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta.

Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 35 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 100 järjestelytehtävissä toimivaa. Joukon suuruus ja tiivis palokuntahenki on eräs osoitus Palokuntien Suomen Mestaruus-/Jehumalja-kilpailuiden arvokkaista perinteistä ja kilpailun nykypäivän haasteista ja vaativuudesta.

Tulevien kilpailujen ajankohdat