Webinaarit

Etusivu > Tieteen avoimuus, hyvä tieteellinen käytäntö ja eettinen tutkimusviestintä -webinaari

Tieteen avoimuus, hyvä tieteellinen käytäntö ja eettinen tutkimusviestintä -webinaari

Teams, Verkko

Imoittautuminen päättyy

Ilmoittaudu
Mitä on avoin tiede, ja mitä tekemistä sillä on hyvän tieteellisen käytännön kanssa? Millaisia asioita tutkijan tulee huomioida tutkimusviestinnässään hyvä tieteellinen käytäntö huomioiden? Miten tutkimuksen eettiset kysymykset vaikuttavat tutkimusaiheidemme valintaan: mitä saamme tai uskallamme tutkia?

Tässä webinaarissa pysähdymme tutkimuksen ja tutkimusviestinnän avoimuuden sekä siihen liittyvien eettisten kysymysten äärelle.

Aika:
Keskiviikko 4.10.2023 klo 13.30–15.00, Teams

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu mukaan 3.10.2023 klo 12 mennessä. Teams-linkki toimitetaan ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Osallistuminen:
Teams-linkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

Järjestäjät:
Webinaarin järjestävät yhteistyössä Pelastusopiston Tutkimustulokset timanteiksi, tiedoksi ja toiminnaksi (4T) -hanke ja Suomen Palopäällystöliitto. Lämpimästi tervetuloa!

Webinaari tarjoaa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

1. Mitä tarkoitetaan, kun puhutaan a) avoimesta tieteestä ja b) hyvästä tieteellisestä käytännöstä?

2. Mitä avoimen tieteen hengessä ”on lupa” tutkia?

3. Millaisia eettisiä kysymyksiä tutkimuksesta viestimiseen liittyy: miten tutkimuksesta kirjoitetaan tai puhutaan – ja miten käyty keskustelu ja kirjoitukset liittyvät avoimeen tieteeseen ja hyvään tieteelliseen käytäntöön?

Alustaja:
Erityisasiantuntija Alisa Puustinen, sisäministeriö

Alisa Puustinen työskentelee erityisasiantuntijana sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosastolla Strateginen ohjaus ja kehittäminen -yksikössä. Puustinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori, ja hänellä on pitkä kokemus niin sisäisen turvallisuuden kuin sosiaali- ja terveyspalvelujen tutkimuksesta. Puustinen on myös Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti teema-alueenaan kompleksisuus ja johtaminen. Lisäksi hän toiminut tutkimusetiikan tukihenkilönä Pelastusopistolla.