Opintopäivät

Etusivu > Sopimuspalokuntien koulutuspäivä

Sopimuspalokuntien koulutuspäivä

Turvallisuuskeskus, Ilmailuopistontie 226, Pori, 28540

Registrations Closed

Sopimuspalokuntien koulutuspäivä järjestetään lauantaina 7.10.2023 Turvallisuuskeskuksessa (Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue) Porissa. Harjoitukset järjestetään ryhmissä rastikoulutuksena.
 
Ajoneuvojen tekninen kehitys on nopeaa ja korirakenteet ovat entistä vahvempia. Pelastustekniikat ovat päivittyneet ja vaativat osittain uudenlaista ajattelua. Rastilla päästään harjoittelemaan uusilla Renault- ja Dacia-henkilöautoilla.

Putoamisvaarallisella alueella työskentelyyn on parin vuoden aikana tullut uusi ohje ja opas. Työturvallisuus on noussut PVAT-toiminnassa korostuneesti esiin. Rastilla harjoitellaan turvallisia työtapoja.

Sammutustekniikat ovat uudistuneet ja altistumista pyritään vähentämään myös näillä keinoin. Rastilla harjoitellaan turvallisia tapoja käynnistää sammuttaminen, kun savusukellusta ei syystä tai toisesta voida heti aloittaa.

Kouluttajina toimivat kokeneet asiantuntijat eri pelastuslaitoksilta. Rastien aiheet (muutokset mahdollisia):
- Nykyaikainen auto ja pelastustekniikat
- Putoamisvaarallisella alueella työskentely
- Sammutustekniikat

Osallistuminen 
Koulutukseen otetaan 30 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Varmista paikkasi ajoissa.
 
Koulutuksen hinta on 220 euroa/henkilö. Osallistumismaksu sisältää osallistumisoikeuden tilaisuuteen ja ohjelman mukaiset tarjoilut. Osallistujilla on myös mahdollisuus majoittua edeltäväksi yöksi 2-hengen huoneissa hintaan 30 euroa/henkilö. Majoitus varataan ilmoittautumisen yhteydessä.

Käytännön osuuden rastikoulutuksissa tulee käyttää pelastustoimintaan hyväksyttyjä suojavarusteita, jotka osallistujat tuovat tullessaan. Järjestäjän toimesta on Sammutustekniikat-rastille varattu paineilmahengityslaitteet ja osallistujan tulee kyetä käyttämään niitä. Savusukelluskelpoisuutta ei vaadita. Huomioithan, että Palopäällystöliitto ei vakuuta osallistujia.

Osallistuminen jaostokokoukseen ja vapaaehtoispalopäällystön seminaaripäivän illalliselle
Sopimuspalokuntien koulutuspäivän kanssa samaan aikaan järjestetään Raumalla vapaaehtoispalopäällystön seminaaripäivä. Olet tervetullut osallistumaan tämän tapahtuman päätteeksi järjestettävään jaostokokoukseen ja sen jälkeiselle illalliselle. Illallisen hinta on 50 eur/hlö.

Katso lisätiedot ja majoittuminen Raumalla >> 
sppl.fi/kalenteri/vapaaehtoispalopaallyston-seminaaripaiva
 
Peruutusehto 
Alle 21 vuorokautta ennen tilaisuutta perutuista ilmoittautumisista veloitamme 50 prosenttia tilaisuuden hinnasta/peruttu osallistuminen. Alle 7 vuorokautta tai kokonaan perumatta jätetyistä paikoista veloitamme tilaisuuden hinnan kokonaisuudessaan.

Lisätiedot 
Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutuspäällikkö Pasi Uurasmaa pasi.uurasmaa@sppl.fi tai puhelimitse 0440 350 112.

08.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
09.00 Avaus, orientaatio päivän sisältöön ja turvaohjeet
09.30 Rastikoulutus 1
11.15 Lounas
12.00 Rastikoulutus 2
13.45 Tauko
14.00 Rastikoulutus 3
15.45 Päivän yhteenveto ja lähtökahvit
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.