Opintopäivät

Etusivu > Road Rescue 2024

Road Rescue 2024

Turvallisuuskeskus, Ilmailuopistontie 226, Pori, 28540

Ilmoittautuminen päättyy

Ilmoittaudu

Road Rescue 2024 -koulutus järjestetään 3.10.2024 ja 4.10.2024 kahtena samansisältöisenä koulutuspäivänä Porissa Turvallisuuskeskuksen pelastusharjoitusalueella.

Henkilöautojen ja raskaiden ajoneuvojen tekninen kehitys on nopeaa ja liikenteessä on yhä enemmän sähkö-, hybridi- ja kaasuajoneuvoja. Kaikki tämä vaikuttaa pelastustoimintaan ja esimerkiksi korirakenteet ovat entistä vahvempia. Saamamme palautteen perusteella on todettu tarve huomioida ensihoito paremmin Road Rescue -koulutuksissa. Tänä vuonna päivien sisältöön on lisätty ensihoidolle oma koulutus molemmille päiville.

Koulutuksissa käsitellään jatkuvasti uusiutuvan autoteknologian pelastustoiminnalle asettamia vaatimuksia, turvallisuutta pelastustoiminnassa sekä potilaan turvallista siirtämistä. Tapahtumassa on huomioitu ajankohtaiset havainnot tieliikennepelastamisesta ja sen uusista tuulista. Päivän ohjelmaan kuuluu oppitunti ja pienryhmissä järjestetyt rastikoulutukset. Kouluttajina toimivat kokeneet tieliikennepelastamisen asiantuntijat eri pelastuslaitoksilta. 

Pelastuksen rastien aiheet (muutokset mahdollisia):
- Henkilöauton kylkikolari, ketjuveto ja kyljen avaus
- Peräänajo ja siinä toimimisen pelastustekniikka
- Kuorma-auton kolari ja sen hytistä pelastaminen

Ensihoidon rastien aiheet (muutokset mahdollisia):
- Potilaan siirtovalmistelut, erilaiset siirrot
- Turvallinen toiminta tieliikennepelastamisessa ja ajoneuvopalon sammuttaminen
- Tutustuminen pelastuksen rastien toimintaan

Osallistuminen ja majoitus
Koulutukseen otetaan maksimissaan 24 + 24 henkilöä/päivä (pela + eh) ilmoittautumisjärjestyksessä. Varmista paikkasi ajoissa.

Koulutuksen hinta on 450 euroa/henkilö/päivä. Mikäli haluat osallistua molempien päivien ohjelmaan (pelastus + ensihoito), on koulutuksen hinta 750 euroa/henkilö. Osallistumismaksuun ei lisätä arvonlisäveroa (veroton koulutuspalvelu). Osallistumismaksu sisältää osallistumisoikeuden tilaisuuteen ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Osallistujilla on lisäksi mahdollisuus itse varata majoitus Sokos Hotel Vaakunasta Porista
ajalle 2.–4.10. kiintiöstä, jossa kuluton peruutus on 7 vrk ennen ajankohtaa ja varaukset on vahvistettava korttitiedoin. Huonehinnat ovat 133 €/1 hengen Standard-huone/vrk ja 153 €/2 hengen Standard-huone/vrk.

Varaukset voi tehdä sivustolta
www.sokoshotels.fi varauskoodilla BSPPL tai suoraan hotellin myyntipalvelusta sales.pori@sokoshotels.fi tai puhelimitse 029 004 2002.

Muuta huomioitavaa
Käytännön osuuden rastikoulutuksissa tulee käyttää tieliikennepelastamiseen soveltuvia asianmukaisia suojavarusteita, jotka osallistujat tuovat tullessaan koulutukseen. Huomioithan, että Palopäällystöliitto ei vakuuta osallistujia.

Peruutusehto
Alle 21 vuorokautta ennen tilaisuutta perutuista ilmoittautumisista veloitamme 50 prosenttia tilaisuuden hinnasta/peruttu osallistuminen. Alle 7 vuorokautta tai kokonaan perumatta jätetyistä paikoista veloitamme tilaisuuden hinnan kokonaisuudessaan.

Lisätiedot
Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutuspäällikkö Olli Korteniemi olli.korteniemi@sppl.fi tai puhelimitse 044 7940 112.


08.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
08.30 Avaus, orientaatio päivän sisältöön ja turvaohjeet
08.45 OT: Alustukset rastien aiheista
10.15 Tauko
10.30 Rastikoulutus 1
12.00 Lounas
13.00 Rastikoulutus 2
14.30 Tauko
14.45 Rastikoulutus 3
16.15 Päivän yhteenveto ja lähtökahvit
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.