Opintopäivät

Etusivu > Road Rescue 2024

Road Rescue 2024

Turvallisuuskeskus, Ilmailuopistontie 226, Pori, 28540

Ilmoittautuminen päättyy

Ilmoittaudu

Road Rescue 2024 -koulutus järjestetään 3.10.2024 ja 4.10.2024 kahtena samansisältöisenä koulutuspäivänä Porissa Turvallisuuskeskuksen pelastusharjoitusalueella. 

Henkilöautojen ja raskaiden ajoneuvojen tekninen kehitys on nopeaa ja liikenteessä on yhä enemmän sähkö-, hybridi- ja kaasuajoneuvoja. Kaikki tämä vaikuttaa pelastustoimintaan ja esimerkiksi korirakenteet ovat entistä vahvempia. Saamamme palautteen perusteella on todettu tarve huomioida ensihoito paremmin Road Rescue -koulutuksissa. Tänä vuonna päivien sisältöön on suunniteltu ensihoidolle suunnattu oma koulutusohjelma. Tarkoituksena parantaa ensihoitajien, kenttäjohtajien ja ensihoitolääkäreiden työturvallisuutta, osaamista ja yhteistyötä pelastustoimen kanssa tieliikenneonnettomuuspaikalla.

Koulutuksissa käsitellään jatkuvasti uusiutuvan autoteknologian pelastustoiminnalle asettamia vaatimuksia, turvallisuutta pelastustoiminnassa sekä potilaan turvallista siirtämistä. Tapahtumassa on huomioitu ajankohtaiset havainnot tieliikennepelastamisesta ja sen uusista tuulista. Päivän ohjelmaan kuuluu oppitunti ja pienryhmissä järjestetyt rastikoulutukset. Kouluttajina toimivat kokeneet tieliikennepelastamisen asiantuntijat eri pelastuslaitoksilta.

Pelastuksen rastien aiheet (muutokset mahdollisia):

 • Henkilöauton kylkikolari, ketjuveto ja kyljen avaus
 • Peräänajo ja siinä toimimisen pelastustekniikka
 • Kuorma-auton pelastustekniikka ja sen hytistä pelastaminen

Ensihoidon rastien aiheet (muutokset mahdollisia):

 • Ensihoidon tilanne-/ lääkinnällinen johtaminen, potilaan siirtäminen ha + kuorma-auto
 • Turvallinen työskentely liikenneonnettomuuspaikalla ja ajoneuvopalon sammuttaminen
 • Tutustuminen ohjatusti pelastuksen rastien toimintaan, selvitys rastien sisällöstä.


Osallistuminen ja majoitus

Koulutukseen otetaan maksimissaan 24 + 24 henkilöä/päivä (pela + eh) ilmoittautumisjärjestyksessä. Varmista paikkasi ajoissa.

Koulutuksen hinta on 450 euroa/henkilö/päivä. Mikäli haluat osallistua molempien päivien ohjelmaan (pelastus + ensihoito), on koulutuksen hinta 750 euroa/henkilö. Osallistumismaksuun ei lisätä arvonlisäveroa (veroton koulutuspalvelu). Osallistumismaksu sisältää osallistumisoikeuden tilaisuuteen ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Osallistujilla on mahdollisuus varata majoitus Sokos Hotel Vaakunasta Porista ajalta 2.-4.10. Majoituksen voi perua kuluitta 7 vrk ennen ajankohtaa. Huonehinnat ovat 133 €/1 hengen Standard-huone/vrk ja 153 €/2 hengen Standard-huone/vrk.

Varaukset voi tehdä sivustolta www.sokoshotels.fi varauskoodilla BSPPL tai suoraan hotellin myyntipalvelusta sales.pori@sokoshotels.fi tai puhelimitse 029 004 2002. Huonekiintiö on voimassa 23.9. saakka.

Muuta huomioitavaa

Käytännön osuuden rastikoulutuksissa tulee käyttää tieliikennepelastamiseen soveltuvia asianmukaisia suojavarusteita, jotka osallistujat tuovat tullessaan koulutukseen. Huomioithan, että Palopäällystöliitto ei vakuuta osallistujia.

Peruutusehto

Alle 21 vuorokautta ennen tilaisuutta perutuista ilmoittautumisista veloitamme 50 prosenttia tilaisuuden hinnasta/peruttu osallistuminen. Alle 7 vuorokautta tai kokonaan perumatta jätetyistä paikoista veloitamme tilaisuuden hinnan kokonaisuudessaan.

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutuspäällikkö Olli Korteniemi olli.korteniemi@sppl.fi tai puhelimitse 044 7940 112.

8.15 Ilmoittautuminen, aamukahvi

8.30 Avaus, orientaatio, rastien kuvaukset, kouluttajien esittelyt, turvaohjeet

(Korteniemi, Kemppi)

8.45 OT 1 90 min, pelastus ja ensihoito yhdessä

 • HT kuvaus peräänajo, 30 min
 • HT kuvaus kuorma-auton hytti, 30 min
 • HT kuvaus ketjuveto - kylki, 30 min
 • Ensihoidon erilliset harjoitukset toteutetaan ilman oppitunteja
  • potilaan siirrot
  • turvallinen työympäristö - autopalon sammutus käsisammuttimella
  • kiertäminen ohjatusti pelastuksen rasteilla

10.15 Tauko

10.30 HT 2 - pelastus ja ensihoito omat rastit

12.00 Lounas

13.00 HT 3 - pelastus ja ensihoito omat rastit

14.30 Tauko

14.45 HT 4 - pelastus ja ensihoito omat rastit

16.15 Yhteenveto, huolto ja päätös, lähtökahvit


Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.